Cos de cumparaturi

Covoare Patchwork (111)

Covoarele Patchwork sunt considerate de mulți ca fiind cea mai recentă tendință în designul covoarelor. Aceste covoare sunt realizate dintr-o combinație de bucăți din alte covoare, care au fost tăiate și cusute împreună.

Covoarele Patchwork au un design nelimitat. Nu există reguli care să dicteze direcția pe care trebuie să o ia un astfel de covor, spre deosebire de regulile care guvernează covoarele orientale. Avantajos nu numai pentru stilul său unic, designul Patchwork are de asemenea beneficii pentru mediu.

Ce este un design Patchwork

Un covor Patchwork , adică mozaic, este realizat prin coaserea împreună a diferite bucăți din alte covoare. Modelul este rezultatul alăturării diferitelor bucăți, dar covorul este un tot unitar. Câteodată, poți chiar observa variații în lungimea covorului, din cauza bucăților diferite cusute.

De unde vine design-ul Patchwork

Covoarele Patchwork nu sunt totuși ceva nou. Tehnica în sine este una antică, din vremea covoarelor orientale cusute manual în Pakistan, prin care meșterii refoloseau părți încă bune din covoarele vechi și deteriorate în anumite zone pentru a crea covoare noi.

Însă acum covoarele Patchwork nu mai sunt doar o colecție de bucăți de covoare uzate cusute între ele, ci au devenit un tip modern de covoare, combinând stiluri și modele incredibil de unice. Scopul unui covor Patchwork este de a reinventa, reîncarna și de a refolosi covoare și modele unice, dintr-o perspectivă nouă.

În practică, mozaicul unui covor Patchwork pornește de la detalii, pentru a ajunge în final la compoziția generală, scoțând în evidență decorațiile fermecătoare și texturile covoarelor orientale și nu numai. Diverse texturi și modele colorate sunt combinate cu atenție, pentru a crea compoziții cromatice remarcabile, păstrând totodată esența caracteristicilor lor originale.

Un principal avantaj al acestor covoare este că vechile covoare nu sunt aruncate complet, ci sunt reînnoite, cusute împreună, vopsite și refolosite, reducând risipa. Este important de reținut însă că nu toate covoarele Patchwork sunt realizate din covoare reciclate, ci sunt de fapt doar un tip de design.

Tehnica Patchwork permite ca covoarele să fie produse în orice dimensiuni și să fie asamblate pentru a obține efectul vizual final dorit. Ce este limitativ la covoarele Patchwork este forma lor. Ținând cont că sunt realizate din bucăți de material, alegerea formei unui astfel de covor este redusă la două opțiuni: dreptunghiular și pătrat.

Materialele de bază folosite pentru covoarele Patchwork sunt: acril, bumbac, lână, piele, poliester, polipropilenă, vâscoză sau alte materiale.

Unde se potrivește un covor Patchwork

Pentru a pune cel mai bine în evidență un covor de tip Patchwork, este important să știi în ce fel de încăpere se potrivește și cu cel stil, pentru a nu părea că are un aspect de „nucă în perete”.

Ceea ce este special la covoarele Patchwork este că au un aspect vintage și modern în același timp. Bucățile separate de covor pot dezvălui modele orientale și pot fi alăturate unor bucăți simple, moderniste, pentru contrast.

Datorită versatilității lor, covoarele Patchwork se potrivesc perfect atât într-un mediu modern, cât și într-unul clasic și le avantajează pe amândouă, adăugând de asemenea o notă de clasă și sofisticare.

De exemplu, un covor Patchwork se potrivește foarte bine într-o cameră unde pereții și mobilierul sunt neutre. Un covor Patchwork unicolor poate menține armonie și ambianță în încăpere, dacă alegi culori precum un gri neutru, un maro ciocolatiu sau un crem cald.

Dacă însă vrei să ai un punct central care să iasă în evidență, poți opta pentru un covor Patchwork foarte colorat, care să aducă nuanțe și forme îndrăznețe. Utilizează covorul ca element central în sufragerie sau în dormitor. El poate sta perfect sub masa la care îți iei cina sau poate însemna o delimitare pentru locul de joacă al copilului.

Dacă vrei să găsești o selecție largă de covoare Patchwork, de la modele simple, moderne, la modele orientale, dar și să alegi culoarea potrivită pentru camera ta, îți punem la dispoziție o gamă largă de covoare Patchwork pe decorino.ro. Pe lângă acest ajutor, magazinul online îți oferă și produse de calitate, la prețuri mici, potrivite pentru toate stilurile.

Filtreaza
Pret
De la la
Brand
Categorie
Destinatie
Design
Culoare
Dimensiuni (cm)
Material de baza
Forma
produse/pagina
Pagina
produse/pagina
Pagina
Cele mai populare Covoare cu design Patchwork
Produse Recomandate

Fii primul care afla cele mai bune oferte! Aboneaza-te la newsletter, iar la prima comanda vei primi

10% DISCOUNT*

*Sunt excluse produsele care au deja pret redus.