Iluminat exterior

Atunci cand vorbim de iluminat exterior ne referim la toate corpurile de iluminat, precum si la accesorii ale acestora, pentru terase, curti, gradini, spatii verzi samd. Acestea au atat rol practic, cat si decorativ, contribuind la o mai buna punere in valoare a arhitecturii sau design-ului casei si zonelor in care sunt folosite, ca si la o mai eficienta utilizare a acestor spatii.

Alegerea unui iluminat exterior potrivit este fundamental pentru o senzatie de confort pe timp de noapte in imprejurimile si anexele casei, dar si de siguranta. In plus, asa cum spuneam, elementul decorativ al acestor sisteme de iluminat exterior nu poate fi ignorat.

De aceea, pentru crearea unui sistem de iluminat exterior care sa fie, in acelasi timp, eficient si agreabil din punct de vedere estetic, exista anumite recomandari pentru alegeri corecte si evitarea greselilor de design sau practicabilitate.

1. Identificarea punctelor de lumina din spatiul pe care il dorim iluminat

In primul rand, trebuie localizate cu precizie zonele spatiului exterior care se doresc a fi iluminate, incercând sa nu ramana colturi intunecate si unghiuri moarte. Crearea punctelor de lumina adecvate este determinanta. Primele locuri pe care trebuie sa le avem in vedere sunt zonele de acces si de trecere, pentru un climat de siguranta si confort pe timp de noapte.

2. De evitat luminile prea intense

Pentru o atmosfera cat mai eleganta obtinuta prin iluminatul exterior, dar si pentru evitarea disconfortului vizual, trebuie evitate sistemele de iluminat prea intense. Sunt recomandate sistemele de iluminat exterior eficiente, dar discrete si echilibrate, fara niciun fel de excese.

3. Fiecare zona exterioara trebuie decorata cu corpurile de iluminat potrivite

Trebuie tinut cont ca fiecare spatiu exterior trebuie sa beneficieze de un sistem de iluminat care sa tina cont de functiile sale si de particularitatile sale. De exemplu, pentru o alee, ideala este alegerea unor lampadare inalte sau stalpi exteriori. Pentru o zona verde, de gazon, sau pentru zonele din jurul piscinelor, ideale sunt lampadarele de dimensiuni mici, sau spoturile de iluminat la nivelul solului, de preferat cu fascicule de lumina indreptate in sus, care ar putea si delimita zona. Pentru terase sau prispe, aplicele si pendulurile sunt variantele cel mai potrivite. Pentru pergole sau foisoare, in functie de tipul constructiei acestora, se pot folosi atat aplice exterioare, cat si plafoniere sau pendule.

4. Coerenta in design

In ziua de azi, optiunile de corpuri de iluminat din comert sunt atat de diversificate si de ample, incat avem sute, daca nu mii de modele diferite intre care putem alege. Asadar, avem oricand optiunea de a gasi sistemele si corpurile de iluminat cu un design cat mai coerent si mai unitar cu design-ul si arhitectura casei, anexelor si zonelor pe care le dorim iluminate. De exemplu: imprejurul unei vile construite intr-un stil modern, nu putem folosi lampadare, aplice exterioare sau spoturi cu design clasic sau retro. Cum nici invers nu este recomandat. O casa la tara, cu un design rustic, nu se potriveste cu corpuri de iluminat cu design cu linii foarte abrupte si futuriste.

Iluminat exterior - corpuri de iluminat - iluminat exterior la pret redus - promotii la iluminat exterior - iluminat exterior online - iluminat - lampadare - aplica exterioara - spoturi led - plafoniera.

Studiaza promotiile decorino.ro la iluminat exterior pentru a cumpara corpuri si sisteme de iluminat la pret mic. Daca vrei iluminat exterior la oferta pentru casa ta, pentru curte sau pentru terasa, te afli in locul potrivit.

Filtreaza
Pret
De la
la
Brand
Categorie
Subcategorie
Tip produs
Material corp
Material abajur
Culoare corp
Factor protectie apa/praf
Tip dulie/fasung
produse/pagina
Pagina
produse/pagina
Pagina
Iluminat exterior - Iluminat si electrice

Un iluminat exterior bun poate face exteriorul unei case la fel de frumos ca interiorul și va da senzația că ziua este mai lungă, chiar și după ce soarele a apus.

Corpurile de iluminat exterior sunt unele dintre cele mai bune articole pe care le poți cumpăra pentru exteriorul casei tale, iar motivele sunt numeroase.
Acest tip de iluminat reușește să îmbine frumosul cu practicul, ceea ce înseamnă că orice corp iluminat exterior pe care îl alegi este garantat că, pe lângă că va fi funcțional, va și arăta uimitor.

Vei putea lumina orice, de la intrarea în casă, la poteci și la terasa exterioară. Poți alege între lampadare, proiectoare, lămpi solare, aplice și plafoniere sau spoturi. Indiferent că vrei pentru casa ta corpuri de iluminat exterior rustice sau corpuri iluminat moderne, aici vei găsi ce ai nevoie.

Vrei sa afli primul ofertele si reducerile noastre? Plus surprize care sa-ti faca ziua și inboxul mai frumoase?

Aboneaza-te la newsletter *

* Promitem sa nu te bombardam cu mailuri inutile.