Stalpi Iluminat

Cand vine vorba de iluminat exterior, trebuie sa tinem cont de zonele pe care le dorim iluminate. Trebuie tinut cont ca fiecare spatiu exterior trebuie sa beneficieze de un sistem de iluminat care sa tina cont de functiile sale si de particularitatile sale.

Daca aplicele de exterior sunt perfecte pentru garduri, fatade sau pentru terase, pentru alei, gradini sau curti de dimensiuni mai mari, cele mai potrivite corpuri de iluminat sunt stalpii sau lampadarele de exterior.

De exemplu, pentru o alee ideala este alegerea unor lampadare inalte sau stalpi exteriori. Pentru o zona verde, de gazon, sau pentru zonele din jurul piscinelor, ideale sunt lampadarele de dimensiuni mici, sau spoturile de iluminat la nivelul solului, de preferat cu fascicule de lumina indreptate in sus, care ar putea si delimita zona.

Cum sa-ti alegi stalpii sau lampadarele exterioare in functie de nevoile si dorintele tale:

1. Factorul de protectie

in functie de utilizarea stalpilor sau lampadarelor de exterior, trebuie sa tii cont de cat de expuse sunt acestea intemperiilor, prafului sau sistemelor de irigatii. Exista diferite grade de protectie la apa si praf, de la IP 23 la IP 54, trecand prin IP 43 si IP 44. Pentru gradini, unde stalpii sau lampadarele vor sta neprotejate in vreun fel in calea ploilor, zapezilor sau chiar a sistemelor de irigatii, cele mai indicate sunt cele cu factor de protectie IP 54.

2. Stilul si design-ul

Sistemele de iluminare, iar cele de exterior nu fac exceptie, au o dubla functie: estetica si de iluminare. La capitolul estetica, trebuie tinut cont ca stalpii sau lampadarele sa se potriveasca arhitecturii casei si stilului restului decorului. De exemplu, daca locuiesti intr-o casa cu arhitectura moderna, nu sunt recomandati stalpii si nici lampadarele cu aspect clasic sau rustic. si, invers, la o casa veche, batraneasca, stalpii si lampadarele cu stil industrial, modern, nu se potrivesc foarte bine

3. Puterea

Daca stalpii sau lampadarele sunt pentru gazon sau gradina si au doar rol decorativ, puterea acestora nu trebuie sa fie foarte mare, intrucat nu vrem ca lumina acestora sa fie deranjanta si nici sa atraga atentia prea mult asupra zonelor respective. Daca, insa, stalpii sau lampadarele sunt pentru alei sau zone de trecere, respectiv pentru zone de relaxare sau petrecere a timpului liber, puterea acestora trebuie sa fie mai mare, pentru a asigura vizibilitate sporita pe timp de noapte.

4. Inaltimea stalpilor

Din nou, in functie de zona in care sunt amplasate, stalpii sau lampadarele trebuie sa aiba inaltime diferita. Pentru zonele de trecere sau pentru zonele in care stationeaza persoane, trebuie folositi stalpi sau lampadare cu o inaltime suficienta incat sursa de lumina sa fie mai sus de nivelul ochilor.

In schimb, pentru zonele de gradina sau spatiu verde, unde au doar rol decorativ, pot fi folositi si stalpisori de dimensiuni mici.

Stalpi si lampadare online - lampadare exterioare online - stalpi iluminat exterior online - stalpi si lampadare la pret redus - lampadare la pret redus - lampadare pentru curte - stalpi iluminat gradina

Ca sa ai garantia celei mai bune alegeri, urmareste categoria promotii stalpi si lampadare iluminat exterior pe decorino.ro si vei putea astfel sa cumperi stalpi si lampadare online ieftine si de calitate. Un magazin online de stalpi si lampadare cum este decorino.ro iti pune la indemana sisteme iluminat exterior la preturi mici, potrivite pentru toate stilurile, in functie de gusturile tale.

Filtreaza
Pret
De la
la
Livrare
Brand
Destinatie
Material corp
Culoare corp
Culoare abajur
Latime corp (mm)
De la
la
produse/pagina
produse/pagina
Stalpi (Lampadare) - Iluminat exterior - Iluminat si electrice

Vrei să îți iluminezi grădina într-un mod foarte estetic și de impact? Alege un stâlp iluminat modern sau tradițional și nu vei da greș. Acești stâlpi iluminat grădină sunt o soluție ideală pentru a lumina grădina și a crea pete de lumini în colțurile speciale ale unui spațiu exterior.

În plus, acești stâlpi iluminat exterior se potrivesc foarte bine cu o grădină în stil clasic, îmbogățind-o cu farmec și eleganță. Asta nu înseamnă că, dacă ai o grădină mai modernă, nu ai de unde alege. Există și stâlpi de iluminat în stil industrial, cu elemente de design modern, cu structuri metalice elegante și linii ascuțite. Indiferent de stilul ales pentru a împodobi exteriorul cu stâlpi iluminat grădină, există o multitudine de modele disponibile.

Vrei sa afli primul ofertele si reducerile noastre? Plus surprize care sa-ti faca ziua și inboxul mai frumoase?

Aboneaza-te la newsletter *

* Promitem sa nu te bombardam cu mailuri inutile.