Aplice & Plafoniere Interior (2383)

Aplicele si plafonierele sunt probabil cele mai comune dispozitive de iluminat de tavan dintr-o locuinta. Ele sunt versatile, nu necesita mult spatiu si sunt disponibile intr-o multitudine de stiluri si finisaje. Aceste tipuri de corpuri de iluminat sunt montate pe tavan si lumineaza o suprafata mare.

Aplicele si plafonierele sunt corpuri de iluminat de tavan care functioneaza bine in camere precum un hol, un dulap sau o camera mai mica, dar merg si in camere mai mari, pentru a oferi o lumina de ansamblu.

Cand sa alegi aplice si plafoniere

Aplicele si plafonierele s-ar putea sa nu fie intotdeauna cea mai buna solutie pentru o camera, ci totul depinde numai de nevoile pe care le ai.

De exemplu, daca tavanul nu este cablat si conectat la instalatia electrica si nu doresti sa angajezi un electrician, ai putea lua mai degraba in considerare o lampa de podea.

Pentru o camera nu foarte mare si cu tavanul destul de jos, o aplica sau o plafoniera sunt de preferat pentru a crea o lumina de ansamblu, destul cat sa poti face cele mai multe activitati. Pentru o camera mare cu tavan mai inalt, o aplica nu mai este suficienta, astfel ca lumina unui candelabru poate fi o alegere mai buna.       

Daca ai un tavan foarte jos si vrei sa iluminezi o camera, atunci o aplica sau o plafoniera este perfecta. De asemenea, daca ai nevoie si sa aerisesti acea camera, ai putea lua in considerare o aplica ce are si ventilator.

Pentru o iluminare mai artistica si mai complexa, poti alege track lighting, o aplica ce are multiple surse de lumina. De cele mai multe ori ele pot fi miscate si indreptate catre anumite zone pe care vrei sa le luminezi, fiind proiectate pentru iluminatul de accent.

Pentru o lumina focalizata catre un anumit loc, poti incerca aplice sau plafoniere directionale incastrate.

Pentru ce camere functioneaza aplicele si plafonierele

Daca ai o camera mai scunda si vrei sa para mai inalta, trebuie sa alegi un corp de iluminat pe masura, ca atunci cand te plimbi prin camera sa nu lovesti cu capul de lustra. Cea mai buna solutie intr-un astfel de caz este sa alegi o aplica sau o plafoniera. Desigur insa ca un astfel de corp de iluminat se va potrivi la fel de bine si intr-o camera inalta.

Holul de intrare este cel care creeaza prima impresie cu privire la o locuinta. O aplica sau o plafoniera va genera o lumina de atmosfera suficienta pentru un hol si va crea un mediu primitor. Poti face lumina sa fie mai jucausa instaland track lighting sau un corp de iluminat directional incastrat, care sa fie ajustabil pentru a putea alege zona pe care vrei sa o iluminezi. Intr-un hol te poti juca, de asemenea, si cu oglinzi, pentru a crea senzatie de lumina inconjuratoare.

Pentru a preveni accidentele, sunt zone precum scarile sau holurile unde lumina trebuie sa fie suficient de puternica. Cate o aplica la fiecare 2,5 – 3 metri intr-un hol sau pe scari vor fi suficiente pentru a putea evita situatii nefericite.

Aplicele si plafonierele sunt grozave pentru ca genereaza o iluminare ampla, de ansamblu. De aceea, ele sunt utile si pentru a ilumina o camera de zi sau un dormitor. Ele sunt excelente si ca sursa de lumina utilitara, pentru a lucra, dar si pentru citit si jucat jocuri.

Aplicele si plafonierele pot fi si o sursa complementara de lumina, pe langa spoturile sau luminile decorative din baie.

Filtreaza
Pret
De la la
Brand
Categorie
Subcategorie
Tip produs
Destinatie
Numar surse de iluminare
Material corp
Tip montare
Material abajur
Culoare corp
Culoare abajur
Factor protectie apa/praf
Tip dulie/fasung
Lungime corp (mm)
Latime corp (mm)
Diametru (mm)
produse/pagina
Pagina
produse/pagina
Pagina

Fii primul care afla cele mai bune oferte! Aboneaza-te la newsletter, iar la prima comanda vei primi

10% DISCOUNT*

*Sunt excluse produsele care au deja pret redus.